1.2067 (100cr6 / 1.3505) 1,4mm / 40mm / 1000mm

14,50 €
incl. 19% VAT , plus shipping costs (DHL Paket)
Amazing high cutting performance for Kitchenknives and Hunting knive

  • Please select a size: 

Currently out of stock
1.2067 (100cr6 / 1.3505) 1,4mm / 40mm / 1000mm
14,50 €
incl. 19% VAT , plus shipping costs (DHL Paket)

C:1%/Cr:1,5%/Si:0,3%/Mn:1,5%

This ball bearing steel has a amazing long-lasting sharpness and high cutting performance

  • Hardness approximately 61-62 HRC
  • Color if used in Damascus steel: grey
  • Best results on sharpness level B
  • Recommendation for chef's knives, hunting knives, every day carry

Hardening: 840 ° / annealing at 160 ° C for 2x1 hour yields approximately 62-64 HRC 
Hardening: 840 ° / annealing at 180 ° C for 2x1 hour yields approximately 61-62 HRC

Important info: The Steel is soft annealed and comes to us in big sheets (about 2x1m). The sheets are cut for us into stripes of 40 to 60mm. Because of the cutting process the steel may be a little twisted, but it is easy to bend it straight again by using your knee, a vice, or hammer and anvil.
SKU: 153-007

33

31
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0

Share your experiences with other customers!:

5 from 5 wenns richtig scharf sein muss

Auch wenn er etwas schwieriger zu bearbeiten ist als der 1.2235 bin ich total begeistert von der Schärfe und Schnitthaltigkeit von diesem Stahl. Für Küchen- und Schnitzmesser meine erste Wahl.

>Martin L., 07.02.2018
5 from 5 Metallo

Buon metallo,lo consiglio!...spedizione è servizio perfetto,solo che è arrivato un Po piegato ma va bene lo stesso!

>Fabio C., 29.05.2018
5 from 5 Super

Sehr scharf und gut im Damast geeignet

>MICHAEL W., 14.10.2018
5 from 5 1.2067

Top Stahl gut zu verarbeiten. Gut zu härten - kein Härteverzug.
Extrem scharfe Messer mit guter Schnitthaltigkeit.
Sehr gutes Preis/Leistungs-Verhältnis!

>Volkmar S., 07.12.2018
4 from 5 1.2067

Der Stahl ist an sich sehr gut
Einen Stern Abzug gibt es weil er in der falschen Größe kam.
Dies wurde aber nachträglich gelöst

>David P., 19.12.2018
Entries 1 – 5 of 33
Contact data