1.2067 (100cr6 / 1.3505) 1,4mm / 40mm / 1000mm

14,50 €
incl. 19% VAT , plus shipping costs (DHL Paket)
Amazing high cutting performance for Kitchenknives and Hunting knive

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1.2067 (100cr6 / 1.3505) 1,4mm / 40mm / 1000mm
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C:1%/Cr:1,5%/Si:0,3%/Mn:1,5%

This ball bearing steel has a amazing long-lasting sharpness and high cutting performance

  • Hardness approximately 61-62 HRC
  • Color if used in Damascus steel: grey
  • Best results on sharpness level B
  • Recommendation for chef's knives, hunting knives, every day carry

Hardening: 840 ° / annealing at 160 ° C for 2x1 hour yields approximately 62-64 HRC 
Hardening: 840 ° / annealing at 180 ° C for 2x1 hour yields approximately 61-62 HRC

Important info: The Steel is soft annealed and comes to us in big sheets (about 2x1m). The sheets are cut for us into stripes of 40 to 60mm. Because of the cutting process the steel may be a little twisted, but it is easy to bend it straight again by using your knee, a vice, or hammer and anvil.
SKU: 153-007

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5 from 5 Ned schlecht!

Ware passt wie immer. Habe noch nichts schlechtes bei Schmiedeglut gekauft. Sind zuverlässig und engagiert. 👍

>Michael K., 13.11.2020
5 from 5 100Cr6

Guter Stahl, schnell geliefert

>Michael H., 15.02.2021
5 from 5 Top

Dieses Material ist gut für scharfe Brötchenmesser geeignet.

>Marian E., 29.03.2022
5 from 5 Guter Stahl für Küchenmesser

Die Beschreibung hart und schnitthaltig passt! Bisher sind meine Messer aus diesem Stahl sehr gut geworden. Nun der neue Versuch mit 1,3 mm. Gemessen sind es ca. 1,5 mm, was mir gut gefällt. Es werden kleinere Klingen - zumindest in den ersten Versuchen. Für ein Santoku muss man wohl 2 mm Stahlstärke wählen. Für kleinere Allzweckmesser oder Gyuto Messer sollte das aber genau der richtige Stahl sein.
Gern wieder!

>Jens M., 14.10.2022
5 from 5 Gutes Material. Guter Service.

Passt

>Johann P., 19.10.2022
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